Είμαστε Φοιτητές, όχι Πελάτες – Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσεων

Είμαστε Φοιτητές, όχι Πελάτες
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσεων

17-22 Νοεμβρίου 2014

Καλούμε για μια Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσεων για διεκδίκηση της Εκπαίδευσης. Το International Student Movement (ISM) είναι μια πλατφόρμα αποτελούμενη από πολλά άτομα και ομάδες διαφόρων περιοχών του κόσμου. Μια ομάδα φοιτητών που συσχετίζονται με το ISM συνέρχονται σε μια σειρά από chat meetings και αποφασίζουν για συντονισμένες δράσεις παγκόσμια. Να ενωθούμε αλληλέγγυα, γιατί ασχέτως που ζούμε, παλεύουμε στην ίδια μάχη κατά του χρήματος-κινήτρου και του χρήματος-ελέγχου επί της Εκπαίδευσης. Περικοπή προϋπολογισμών, εξωτερική ανάθεση , κλείσιμο σχολών, αύξηση κόστους διαβίωσης και δίδακτρα και άλλα φαινόμενα, είναι συνδεδεμένα με την αυξανόμενη εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της Εκπαίδευσης. Ενωμένοι παγκόσμια είναι η απάντηση σε αυτά τα εμπόδια – αγωνιζόμενοι για χειραφετική Εκπαίδευση για όλους.

Φοιτητές ανά την υφήλιο πνίγονται στα χρέη. Αυτά τα χρέη, υποστηριζόμενα από την ατομική λογική του “επενδύοντας έκαστος στο μέλλον του”, πρέπει να αποπληρωθούν πουλώντας την μελλοντική μας εργασία. Η αυξανόμενη καταπίεση για απόδοση είναι αηδιαστική. Οι περιορισμοί στην πρόσβαση στην Εκπαίδευσης χρήζουν αντίστασης! Ο καθένας πρέπει να έχει ίση πρόσβαση στην Εκπαίδευση, ανεξαρτήτου κοινωνικο-οικονομικής θέσης.

Η λογική της αγοράς και αντίστοιχα του έθνους-κράτους απαιτεί συμμόρφωση, ανταγωνιστικότητα και προτεραιότητα στα κέρδη αντί της ανάπτυξης ικανοτήτων για χειραφετική σκέψη. Τα δύο αυτά εξαρτώνται από τους καταναλωτές, το φθηνό εργατικό δυναμικό και τη “συναίνεση των κυβερνόμενων”, και όχι από άτομα που ζουν αυτεξούσια ζωή. Ως εκ τούτου, αυτό δεν είναι μόνο ενός μαθητή, οι πάντες επηρεάζονται! Το παρόν σύστημα μας εκπαιδεύει αποκλειστικά εντός των ορίων των όσων είναι συμβατά με το καπιταλιστικό μοντέλο.

Ως αποτέλεσμα, τα εκπαιδευτικά συστήματα αποτελούνται κυρίως από εργοστάσια γνώσης που επιδιώκουν να αναπαράγουν τη λογική της αγοράς με όλες τις συνέπειές αυτού. Αυτό οδηγεί στην εμπορευματοποίηση της γνώσης, στην αβεβαιότητα, και προωθεί τις ιδέες της καταναλωτικής κουλτούρας μεταξύ των φοιτητών.

Εμείς όλοι αγωνιζόμαστε ενάντια στα συμπτώματα του τωρινού κυρίαρχου οικονομικού συστήματος και θα είμαστε σε θέση να το ξεπεράσουμε με τη συνένωση των προσπαθειών μας.

Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους στόχους που μας ενώνουν σε παγκόσμιο επίπεδο, αναφερόμαστε σε αυτή τη διεθνή κοινή δήλωση.

Ας διεκδικήσουμε την εκπαίδευση – παγκοσμίως.
#1world1struggle

→ Στείλε ένα email στο ISM Amdin Collective [ism_admin@lists.riseup.net], εάν μπορούμε να προσθέσουμε την ομάδα σου στη λίστα με τους υποστηρικτές για το κάλεσμα σε κινητοποίηση ή για να συνεισφέρετε στατιστικά/ πηγές που αναφέρουν το κάλεσμα.

→ Σιγουρευτείτε ότι έχετε εγγραφεί στην παγκόσμια ISM Mailing List και σκεφτείτε να συμμετέχετε στο επόμενο chat meeting, εάν θέλετε να συνδεθείτε με άλλους ακτιβιστές στον κόσμο και να αναμιχθείτε στον συντονισμό της παγκόσμιας εβδομάδας δράσης.

→ Κύριο Pad: etherpad.mozilla.org | Pad που χρησιμοποιείτε για συντονισμό των μεταφράσεων: pad.riseup.net

Advertisements

One thought on “Είμαστε Φοιτητές, όχι Πελάτες – Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσεων”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s